Offerte naar uw mail?
Klik hier...

Gebruiksmelding

Gebruiksmelding

Gebruiksmelding

Vertrouwd

Snel

Deskundig

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Wanneer u een gebouw in gebruik wilt nemen, dient u een zogenaamde gebruiksmelding te doen. Dit geldt ook voor al bestaande gebouwen. Er zijn slechts een aantal gevallen waarbij u geen gebruiksmelding hoeft te doen:

  • Wanneer er minder dan 50 personen tegelijk in het gebouw aanwezig zullen zijn.
  • Indien bij brandveiligheidseisen met betrekking tot het gebruik, wordt voldaan op basis van gelijkwaardigheid.
  • Wanneer u kamers verhuurt, maar dit er minder dan vier zijn.

De gebruiksmelding: veilig gebruik van gebouwen

Door het verplichtstellen van een gebruiksmelding, wordt het veilig gebruik van gebouwen gecontroleerd. Hiervoor komt de brandweer ieder jaar bij u langs. Tijdens deze controle let de brandweer erop of u uw pand op een veilige manier gebruikt. Er wordt niet gecontroleerd op bouwkundige aspecten. Mochten er toch bouwkundige gebreken worden geconstateerd, wordt er bekeken of het gebouw nog veilig gebruikt kan worden. Vaak moeten de gebreken hiervoor worden opgelost door de eigenaar van het pand, die aansprakelijk is.

Laat u begeleiden door een specialist bij het doen van een gebruiksmelding

Of u nu slechts de gebruiker bent van een pand of ook de (aansprakelijke) eigenaar, het doen van een gebruiksmelding kan lastig zijn, zeker als hieruit blijkt dat er brandpreventiemaatregelen genomen moeten worden. Schakel daarom de expertise van RBG Brandveiligheid B.V. in Duiven in. Wij begeleiden u door het gehele traject van het doen van gebruiksmelding en het eventuele oplossen van geconstateerde gebreken. Bel voor hulp: (0316) 84 40 80.

Advies op maat nodig?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid