Offerte naar uw mail?
Klik hier...

Ontruimingsplan en -plattegronden

Ontruimingsplan en -plattegronden

Ontruimingsplan en -plattegronden

Quick-scan

Totaal advisering

Vuurlast berekening

Brandoverslag berekening

Brandscan/
inspectie

Wilt u een ontruimingsplan laten maken voor uw bedrijfspand? Dan bent u bij RBG Brandveiligheid B.V. in Duiven. op de juiste plaats. Wij hebben een jarenlange ervaring met de regelgeving omtrent brandveiligheid en komen altijd met economische oplossingen die de brandveiligheid van uw bedrijfspand vergroten. Natuurlijk is het voordat u een ontruimingsplan of ontruimingsplattegrond laat maken handig om te weten wat u bij wet verplicht bent en voor wie deze brandveiligheidsvoorzieningen bedoeld zijn. Op deze vragen geven we in deze tekst antwoord, dus lees zeker verder.

Bent u verplicht om een ontruimingsplan en ontruimingsplattegrond te laten maken?

Wanneer u eigenaar of gebruiker bent van een gebouw met een brandmeld- of ontruimingsalarminstallatie, heeft u een ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden nodig. Dit bent u namelijk verplicht op last van de gemeente en de brandweer. Verder heeft u ook de verplichting om zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van uw werknemers volgens de Arbeidsomstandighedenwet. Het maken van een ontruimingsplan en het beschikken over een ontruimingsplattegrond is dus niet alleen verstandig, u dit is ook verplicht volgens de wet.

Onze aanpak

Snelle beoordeling noodzaak ontruimingsplan en plattegronden.
Onze kennis implementeren in uw organisatie.
Topkwaliteit plattegronden volgens NEN 1414 | NEN-EN-ISO 7010
Maatwerk op basis van uw organisatie volgens NEN 8112.
Levering van lijsten en bedrukte platen.
Garantie goedkeuring brandweer.

Voor wie is een ontruimingsplattegrond bedoeld?

De aanwezige personen in een gebouw kunnen met een ontruimingsplattegrond in één oogopslag zien waar ze zijn en waar ze heen moeten om veilig het gebouw te verlaten. Daarnaast staat er op de plattegrond waar de blusmiddelen en handbrandmelders zich bevinden, om de rest van de aanwezige personen te alarmeren. Dit is zeker handig voor mensen die nieuw of te gast zijn in een bedrijfspand en het gebouw niet kennen. Een ontruimingsplattegrond biedt hen de mogelijkheid om zich te oriënteren en om de brandveiligheidsmiddelen te kunnen vinden. Zo’n ontruimingsplattegrond is niet alleen een verplichting, het is dus ook een levensreddend hulpmiddel.

Voor wie is een ontruimingsplan bedoeld?

Een ontruimingsplan is bedoeld voor de eigenaar en gebruikers van het pand, zodat er een duidelijk stappenplan is dat de volgende vragen beantwoordt:

  • Wie neemt contact op met de hulpdiensten?
  • Wie coördineert de ontruiming van het gebouw en verzorgt eventuele gewonden?
  • Wie telt alle aanwezige personen op de verzamelplek, zodat duidelijk is dat het pand leeg is?

Zonder een dergelijk ontruimingsplan is het niet mogelijk een goede ontruiming uit te voeren. De veiligheidsinstructie op de ontruimingsplattegrond kunnen, indien desgewenst, in meerdere talen worden uitgewerkt, afgestemd op de gebruikers in uw gebouw. Wilt u ook een ontruimingsplan voor uw bedrijfspand laten maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar (0316) 84 40 80 of vraag direct een offerte aan.

Vertrouwd
Snel
Deskundig