Stel hier uw vraag

Vuurlastberekening

Vuurlastberekening

Vuurlastberekening

Vertrouwd

Snel

Deskundig

Bij het nemen van maatregelen op het gebied van brandveiligheid is het laten doen van een vuurlastberekening een belangrijk onderdeel. Maar wanneer moet u de vuurbelasting laten berekenen? Wanneer u een bedrijfspand bezit of hier gebruiker van bent, kan de brandweer van u verlangen dat u een vuurlastberekening laat doen.

Wat is vuurbelasting en hoe werkt een vuurlastberekening?

De vuurbelasting van een pand geeft aan hoeveel warmte er vrijkomt per eenheid vloeroppervlakte bij de volledige verbranding van alle brandmaterialen die er in een ruimte aanwezig zijn. Ook de constructiematerialen in de ruimte worden hierbij meegenomen. Er wordt bij een vuurlastberekening bekeken hoe heet een ruimte is die volledig in brand staat. Hierbij wordt gelet op het materiaal dat in de ruimte aanwezig is en bij welke temperatuur dit verbrand. Zo kunt u de vuurbelasting laten berekenen, zonder dat er daadwerkelijk brand is in uw bedrijfspand.

Twee verschillende soorten vuurbelasting

Er zijn twee verschillende soorten vuurbelasting, die u voor een volledig overzicht het best allebei laat berekenen. Er is de permanente vuurbelasting die de vuurbelasting van uw bedrijfspand zelf omvat. Ook is er de variabele vuurbelasting die bekijkt hoeveel warmte er vrijkomt wanneer de inhoud van een gebouw in brand staat. Het gaat hierbij om inpandige branden.

Wanneer is een vuurlastberekening nodig?

In verschillende situaties is een vuurlastberekening nodig. Wanneer u een veiligheidstrappenhuis laat aanleggen is het goed om de vuurbelasting te laten berekenen. Dit geldt voor zowel een veiligheidstrappenhuis bij een bedrijfspand als bij een woning. Ook wanneer u de brandcompartimenten in uw pand opnieuw gaat indelen, is een vuurbelastingberekening door een specialist van RBG Brandveiligheid B.V. een aanrader.

Stel eenvoudig een compleet brandveiligheidsbeleid op!

Met het laten berekenen van de vuurbelasting begint het opstellen van een brandveiligheidsbeleid. Het opstellen hiervan kan lastig zijn. Schakel daarom ons als specialist in. Met ons toezichtarrangement krijgt u een handleiding bij noodsituaties, zodat u goed voorbereid bent op een onverhoopte calamiteit. Nog een voordeel: met het toezichtarrangement hoeft u niet steeds opnieuw de vuurbelasting te laten berekenen. Wij komen namelijk regelmatig controles uitvoeren ten behoeve van de brandveiligheid. Met RBG Brandveiligheid B.V. heeft u altijd een optimale brandveiligheid! Bel voor meer informatie: (0316) 84 40 80.

Advies op maat nodig?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid