Offerte naar uw mail?
Klik hier...

Brandscan

Brandscan

Brandscan

Vertrouwd

Snel

Deskundig

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Een brandscan laat zien hoe het met de brandveiligheid in uw gebouw gesteld is. Hierbij wordt er allereerst een nulmeting uitgevoerd, waarbij er wordt berekend hoe brandveilig uw pand op dit moment is. Dit wordt gedaan aan de hand van het berekenen van bijvoorbeeld de brandoverslag. Dit cijfer geeft aan hoe snel een onverhoopte brand zich verspreidt. Verder wordt de capaciteit van uw bedrijfspand onder de loep genomen.

Het maken van een brandscan

Nadat de huidige situatie duidelijk is geworden, wordt er bekeken wat er gedaan moet worden om de brandveiligheid in uw pand te verbeteren. Zijn er bijvoorbeeld overal nooduitgangen aanwezig, zijn dit er voldoende en hoe zijn ze toegankelijk? Wanneer nooduitgangen bijvoorbeeld worden geblokkeerd door allerlei kantoormeubilair, is het niet goed gesteld met de brandveiligheid. Dit geldt ook voor vluchtwegen, die ook goed bereikbaar moeten zijn zonder obstakels.

Laat het maken van een ontruimingsplan over aan de specialist

Wanneer duidelijk is hoe het met de brandveiligheid in uw gebouw gesteld is, hoe de brandveiligheid verbeterd kan worden en wat hiervoor nodig is, is uw brandscan compleet. Maar dan bent u er nog niet. Natuurlijk moeten al deze bevindingen worden samengevoegd tot een ontruimingsplan. Hiermee wordt duidelijk wat er gedaan moet worden als er brand uitbreekt of wanneer er zich onverhoopt een andere calamiteit voordoet. Een belangrijk onderdeel hiervan is de bekende ontruimingsplattegrond, waarop vluchtwegen en nooduitgangen duidelijk staan weergegeven. Laat daarom een ontruimingsplattegrond opstellen door ervaren deskundigen van RBG Brandveiligheid B.V. in Duiven. Bel voor het maken van een afspraak (0316) 84 40 80.

Advies op maat nodig?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid