Stel hier uw vraag

NEN 6060 berekening

NEN 6060 berekening

NEN 6060 berekening

Vertrouwd

Snel

Deskundig

Wanneer u eigenaar of gebruiker bent van een gebouw, moet u een vuurlastberekening ofwel een NEN 6060 berekening maken. Hierin wordt berekend wat de optimale grootte van een brandcompartiment is. Een brandcompartiment is een ruimte tussen twee branddeuren of brandwerende wanden, waarin de medewerkers of bezoekers van uw pand worden beschermd tegen brand.

Hoe gaat een NEN 6060 berekening in zijn werk?

De optimale grootte van een brandcompartiment wordt berekend aan de hand van de vuurbelasting. Dit is de hoeveelheid warmte die vrijkomt per eenheid vloeroppervlakte die in brand staat. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat alle aanwezige brandbare materialen in brand staan, ook bijvoorbeeld niet zichtbare constructieonderdelen, zoals elektriciteitskabels die in de muur verwerkt zijn. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt in permanente vuurbelasting (de vuurbelasting van het gebouw zelf) en de variabele vuurbelasting (de vuurbelasting van de inhoud van het gebouw) onder deze inhoud wordt uiteraard de inventaris en goederen verstaan, maar ook onderdelen die niet bouwvergunningsplichtig zijn.

Wanneer schakelt u de expert in voor een NEN 6060 berekening?

Natuurlijk wilt u het brandgevaar in uw pand zoveel mogelijk beperken. In dit geval is het verstandig onze expertise in te schakelen voor een NEN 6060 berekening. Op deze manier kan eenvoudig worden berekend wat het aan extra brandveiligheid oplevert wanneer u brandveiligheidsmaatregelen neemt, bijvoorbeeld door het aanleggen van een veiligheidstrappenhuis of het inrichten van brandcompartimenten. Dus heeft u advies nodig over het brandveiliger maken van uw pand? Neem contact met ons op in Duiven! U bereikt ons via telefoonnummer (0316) 84 40 80.

Advies op maat nodig?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid