In de horeca draait alles om beleving, gastvrijheid en comfort. Brandveiligheid staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst bij het openen of verbouwen van een zaak, maar vormt wel een onmisbaar onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Van cafés en restaurants tot hotels en evenementlocaties, elke ondernemer wil voldoen aan de wettelijke eisen en tegelijkertijd gasten een zorgeloze omgeving bieden.
Brandveiligheid kan in de praktijk voor onverwachte uitdagingen zorgen. Extra eisen vanuit de gemeente, beperkingen bij verbouwingen en onduidelijkheden over vluchtwegen leiden regelmatig tot vertraging of hogere kosten.
RBG biedt horecaondernemers diensten zoals het opstellen en indienen van gebruiksmeldingen en omgevingsvergunningen, het uitvoeren van een Quick Scan, het maken van brandoverslagberekeningen, het opstellen van ontruimingsplannen en plattegronden en het berekenen van opvang- en doorstroomcapaciteit. Onze adviezen en berekeningen zorgen voor duidelijke onderbouwing richting gemeente en brandweer en helpen bij een soepel vergunningstraject.
Bekijk hieronder onze diensten voor de horeca.

Om in geval van nood een gebouw veilig en snel te kunnen ontvluchten worden er vanuit het Besluit bouwwerken leefomgeving eisen gesteld. Een aantal van deze eisen hebben betrekking op de loopafstand, doorgangsbreedte, uitgangsbreedte en de rookontwikkeling binnen een gebouw. Belangrijk hierbij is dat voldoende zogenaamde doorstroming mogelijk is.

Een quick-scan is een snelle doch grondige beknopte analyse van uw ontwerp op hoofdlijnen. We toetsen uw (concept)ontwerp aan de brandveiligheidseisen uit het Besluit bouwwerken leefomgeving. Het doel? Zorgen dat u vroegtijdig inzicht krijgt in benodigde brandtechnische voorzieningen en de brandtechnische haalbaarheid van uw plan, zodat u in een later stadium van het project in één keer door kunt, zonder onnodige vertragingen.

Met een brandoverslag berekening kan worden beoordeeld of daadwerkelijk brandwerende voorzieningen noodzakelijk zijn of dat kan worden volstaan met de aanwezige afstand tussen de gevel- of dakopeningen. RBG kan helpen de keuze makkelijker voor u te maken en daarbij kosten te besparen waar dit mogelijk is.

Wilt u een ontruimingsplan laten maken voor uw bedrijfspand? Dan bent u bij RBG Brandveiligheid B.V. in Duiven op de juiste plaats. Wij hebben jarenlange ervaring met de regelgeving omtrent brandveiligheid en zoeken altijd naar economische oplossingen die de brandveiligheid van uw bedrijfspand vergroten. Natuurlijk is het voordat u een ontruimingsplan of ontruimingsplattegrond laat maken handig om te weten wat u wettelijk verplicht bent en voor wie deze brandveiligheidsvoorzieningen zijn bedoeld.
In horecaprojecten wordt brandveiligheid vaak pas in een laat stadium opgepakt. Dat leidt regelmatig tot problemen zoals:
RBG denkt vanaf de eerste plannen mee, waardoor brandveiligheid geen last-minute obstakel wordt. Met technische expertise en ervaring in horeca-projecten zoeken wij naar oplossingen die passen bij de bedrijfsvisie en voldoen aan de regels. Wij verzorgen berekeningen, tekeningen en rapportages en nemen indien gewenst het overleg met gemeente of brandweer over.
RBG is een onafhankelijk adviesbureau voor brandveiligheid met praktische, financieel verantwoorde en uitvoerbare oplossingen. Horecaondernemers kunnen rekenen op onze inzet om risico’s te beperken, vertraging te voorkomen en gasten een veilige omgeving te bieden.
Benieuwd wat RBG kan betekenen voor uw horecaonderneming? Neem direct contact met ons op of vraag een offerte aan.

In onze kennisbank delen wij onze expertise in brandveiligheid en ontruiming. Mocht u de informatie die u zoekt niet vinden, neem dan gerust contact met ons op.